Ja tenim la publicació del projecte!!

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

que serà el proper
DIJOUS 13 DE NOVEMBRE a les 19.30h
al MACBA, fòrum Convent dels Àngels

En el context de l’exposició NONUMENT, Sitesize, conjuntament amb Jeffrey Swartz i Ferran Aisa, presentarem la publicació que acompanya la peça exhibida en aquesta mostra.

Els itineraris del projecte ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! realitzats durant el 2012-13 que recollim en aquest llibre es concreten en llocs, fets, organitzacions comuns; sempre persones lliures que creen i recreen una construcció agitada i serena d’un saber que enllaça amb una manifestació directa de la natura, amb la transformació col·lectiva de les coses, que reescriu amb constància compartida un fil continu d’energia que travessa, comunica i es fixa per acollir la fertilitat creativa i l’alliberament present.

La present edició s’inicia amb una introducció de Manuel Delgado, que dóna pas a un glossari mínim de termes i referències sorgides al llarg del projecte i que formen part d’aquesta altra memòria feta de recorreguts anònims, monuments invisibles, experiments, combats, creació d’universos i somnis urgents. La publicació també inclou texts d’Isabel Segura, Gerard Horta, Jeffrey Swartz, i les col·laboracions de Nelly Peyró, Eduard Masjuan i Produccions Nòmades.

 

Xerrada-Debat + projecció de vídeo


“El Jardí de l’Amistat, Llum de la Selva i el futur del solar al barri”
Debat + projecció del vídeo: El Jardí de l’Amistat (Sitesize, 2011)

divendres 21 de juny a les 19h
Auditori de la Biblioteca de Ponent – Can Rull, Sabadell

Com a cloenda de l’exposició realitzada a la Biblioteca de Ponent i a partir del contacte amb persones que van conèixer Llum de la Selva o han recuperat el record del Jardí de l’Amistat, volem proposar un debat públic sobre com fer present aquesta memòria i com millorar les condicions de l’espai. El debat girarà entorn a com iniciar un procés de definició per poder imaginar i projectar un jardí en l’actualitat, amb una integració de les preexistències i les necessitats a nivell de barri i ciutat.

Us hi esperem!

Com contribuir al Banc de la Memòria del Jardí de l’Amistat?

Al llarg d’aquests darrers anys hem estat recollint informació, dades, fotografies i diversos materials de persones properes a Llum de la Selva. Aquesta recopilació de documents ens ha permès fer aquesta exposició i conèixer de prop el projecte naturista.
El Banc d’Imatges l’acabem tot just de desplegar, es per això que necessitem completar-lo amb els vostres arxius personals, àlbums familiars i relats de les persones que van visitar el Jardí o que van viure al barri i que guarden un record d’aquest espai.

Pots fer-nos arribar les teves fotografies i/o relats al mail:

territori@sitesize.net

o bé portar-nos les imatges a la Biblioteca per escanejar-les i/o enregistrar els vostres testimonis, estem a la vostra disposició tots els dimarts a la tarda en l’horari habitual del centre.

Tot el material recollit formarà part d’aquest fons documental viu sobre el Jardí de l’Amistat.

Benvinguts al Jardí de l’Amistat

Fotograma d’ El Jardí de l’Amistat. Filmació de Floreal Soriguera, anys 60

 

Inauguració dimarts 14 de maig de 2013 a les 19h
Exposició del 14 de maig al 15 de juny
Biblioteca de Ponent – Plaça d’Ovidi Montllor, 5 – 0820 Sabadell
Renfe – Sabadell Nord

veure mapa

Benvinguts al Jardí de l’Amistat és una exposició, una recerca i un intent de rescatar de l’oblit el projecte naturista de Llum de la Selva. El context de treball és un terreny situat al barri de Can Rull a Sabadell, una de les zones verdes més importants del barri i que roman a l’actualitat com a solar no urbanitzat sense mostrar cap referència del valor que varen tenir en un passat encara recent.

L’exposició consta de documents audiovisuals, gràfics i fotografies, i també es proposa com a eina per recopilar i construir de forma col·lectiva el Banc de la Memòria del Jardí de l’Amistat .
un fons documental viu que acollirà la Biblioteca de Ponent de Can Rull amb material relacionat amb el Jardí sota la forma d’imatges fotogràfiques, fílmiques, documents relacionats…. etc, que estan en possessió dels veïns de Can Rull i ciutadans de Sabadell. Aquest banc de la memòria es completarà amb documents del fons bibliogràfic de la biblioteca sobre temes vinculants: cultura popular, naturisme, natura urbana, disseny comunitari, paisatgisme, ecologia urbana… així com aquells texts i articles que dedicats al Jardí de l’Amistat i a Llum de la Selva.

Bellvitge prepara los festejos de su medio siglo de vida

Cita

LaVanguardia recoge un artículo sobre la exposición y el 50 aniversario de la construcción del barrio:

El barrio de Bellvitge trabaja en la preparación de su 50º aniversario. Comenzó a construirse en 1965 y se desarrolló casi de la noche a la mañana. La Asociación de Vecinos (AVV) de Bellvitge y el Centro de Estudios de L’Hospitalet (CEL’H) impulsan el proyecto Bellvitge50, una propuesta que pretende recopilar los materiales generados en la zona durante este medio siglo de vida, producir nuevos y diseñar contenidos pedagógicos para que los escolares de la ciudad se puedan acercar al desarrollo de esta zona, una de las más mediáticas de L’Hospitalet.

El primer paso es la exposición Vivimos en Bellvitge. ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!, que se puede ver hasta el 18 de marzo en espacio L’Harmonia del Museo de L’Hospitalet.

leer más: http://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20130219/54366865487/index.html

El miracle de Bellvitge: acció, creació i espai polític en femení

presentació i debat amb:
Isabel Segura Soriano i el col·lectiu Repensar Bon Pastor

Reivindicació veïnal, detall fotografia de Miguel Segovia Aparicio
Mi nombre es Bellvitge [maqueta audiovisual] Sitesize, 2013

lloc: Museu de L’Hospitalet l’Harmonia espai d’Art
hora: 19h
Pl Josep Bordonau i Balaguer, 6 L’Hospitalet de Llobregat
<Metro Línia 1> Carrilet

Una mirada sobre les dones de Bellvitge. La creació, l’acció i l’espai polític des de la perspectiva de gènere, per entendre la construcció social de Bellvitge i per extensió d’altres barris metropolitans. La sessió vol indagar en la proposta creativa, cultural i política diferencial que vàren protagonitzar les dones del barri de Bellvitge així com la representació de les lluites de les dones des de l’imaginari metropolità barceloní.
Quina és la significació política de la participació de les dones en els moviments veïnals? I quins paral·lelismes i/o divergències es poden establir en la condició de les dones en el marc de l’actual cultura, creació i construcció comunitària metropolitana?

Presenta: Josep Maria Solias director del Museu l’Harmonia espai d’Art.
Introdueix la sessió: Elvira Pujol Masip del col·lectiu Sitesize

Convidades:

Isabel Segura Soriano, historiadora i exdirectora del Pla d’Acció i Desenvolupament de les Polítiques de les Dones de l’Institut Catalá de les Dones. Gran coneixedora del feminisme, apassionada de la literatura i l’urbanisme. És autora dels llibres Guía de mujeres de Barcelona. Recorridos históricos (1995), Dones de L’Hospitalet. Itineraris històrics (1998) La Habana para mujeres (2003), Memòria d’un espai (2007) i Viajeras a la Habana (2008).

Maribel Cadenas, Guiomar Castaños i Emmanuela del col·lectiu Repensar Bon Pastor, col·lectiu d’arquitectes, urbanistes i antropòlegs integrat majoritàriament per dones. Treballen i fan recerca en temes d’urbanisme participatiu, com la proposta de remodelació del barri de Bon Pastor amb cero desallotjaments. Han publicat com a Grup de participació A Barcelona la participació canta (2008) i estan preparant un llibre sobre el Concurs Repensar Bon Pastor.

 

Aquesta sessió pública forma part del projecte en procés Mi nombre es Bellvitge [maqueta audiovisual]
un treball de Sitesize sobre les dones que van fer possible la millora de les condicions de vida de Bellvitge en la dècada dels anys 60, 70 i 80. La lluita de les mestresses de casa per fer habitable el barri va prendre especial protagonisme i presència als carrers, així com en la creació de serveis col·lectius com menjadors, bugaderies, tallers i guarderies. La recerca anirà incorporant nous registres, testimonis documentals i la veu d’algunes de les protagonistes de les lluites veïnals del barri, que centrat en els períodes de vida d’aquestes dones obre pas a la reflexió sobre la condició de la dona en la dictadura, la transició i els primers anys de la democràcia.

Inauguració Vivimos en Bellvitge_

Imagen

Inauguració de l’exposició al Museu L’Harmonia

Inauguració de l’exposició al Museu L’Harmonia

Imauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Imauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vista sala de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vista sala de l’exposició al Museu l’Harmonia

Inauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia