Què es?

#Media-Art-Terrae

Geopolítica i creativitat a la Mediterrània

TallerOBERT BioBui(L)t -Txema

 

una iniciativa de Sitesize pel projecte BioBui(L)t-Txema

Què es?

#Media-Art-Terrae és un taller col·laboratiu que es proposa com a eina de coneixement per generar propostes dins del procés engegat per l’associació BAM Bioarquitectura Mediterrània a l’espai BioBui(L)t-Txema, un solar en desús al barri del Raval situat al carrer Montalegre nº4 . Al mateix temps el taller és una recerca col·lectiva sobre l’art i la cultura mediterrània contemporània i la construcció social d’aquest espai bio-polític des de la dimensió ciutadana i l’activació de respostes comunitàries als reptes actuals.


On es situa?

A la constatació que pot tenir la consideració del Mediterrani com espai cultural i geopolític, cal en aquest moment afegir tot un seguit de revisions crítiques que enllacen aquesta tradició amb les situacions d’emergència social, ambiental i econòmica; enfront de les quals la construcció cultural ha de refer, actualitzar i anticipar arguments que permetin traçar recorreguts de cohesió social, equilibri ambiental, sostenibilitat econòmica i projecció democràtica reals.


Què proposa?

El taller és una eina d’aprenentatge i acció per tal d’investigar i iniciar un procés de sostenibilitat cultural al voltant del projecte d’autoconstrucció BioBui(L)t-Txema, en relació al context social del Raval i a la situació estratègica del solar dins la centralitat de les institucions culturals de la ciutat.

A qui s’adreça?

El taller s’adreça a artistes visuals, arquitectes, urbanistes, dissenyadors, antropòlegs, investigadors socials, ambientalistes, estudiants i en general a totes les persones interessades en temes i projectes de construcció comunitaria del nostre entorn.

Què és BioBui(L)t-Txema?

És el procés de construcció d’un edifici totalment compostable i / o reutilitzable (palla, terra, fusta …), exemple de disseny col · lectiu i realitzat en autoconstrucció per desenvolupar al llarg de 3 anys activitats de formació, debat i creació que ens permetin aprendre i ensenyar que una altra forma de construir i viure l’espai públic i la construcció és possible.

BioBuil(L)t -Txema és un projecte presentat per BaM Bioarquitectura Mediterrània i guanyador en la convocatòria Pla de Buits, en col · laboració amb Sitesize, Olab, Labs, Meridiano70yMedio, compta en la seva fase de desenvolupament també amb la participación d’ESFA, Xarxa de Construcció amb Palla, Permacultura Barcelona .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *