Intervenció espai expositiu

Possada en marxa de «nous formats híbrids» per tal de connectar la producció col·lectiva del taller desenvolupat al IES Escola Sagrada Famailia als continguts de l’exposició de Vila-Puig i d’establir-hi un diàleg fructífer amb la producció artística del pintor.

La finalitat d’aquesta intervenció expositiva es la producció d’un diàleg entre les pintures, les interpretacions i relectures de l’obra fetes pels alumnes de l’Escola Sagrada Familia i la participació de nous públics (pares, families, mestres…)

 

Recull d’imatges fetes el dia de retorn del Laboratori:

 

Jornada de retorn del programa pedagògic

 

Dissabte dia 30 d’abril de 11 a 13h a la Fundació Palau

 

El dissabte 30 d’abril la fundació Palau realitzarà una jornada de portes obertes abans del tancament de l’exposició Presències i desaparicions. El pintor Joan Vila-Puig i Caldes d’Estrac. Es compartiran  els resultats dels tallers i les activitats del programa pedagògic en el que han participat activament diferents públics i usuaris.

Presentació a càrrec del director de la Fundació Palau

Presentació a càrrec del director de la Fundació Palau

El Taller de paisatge, realitzat amb alumnes i professors de l’Escola Sagrada Família, ha proporcionat una aproximació al paisatge de Caldes a partir de les pintures de Vila-Puig, amb una relectura i interpretació de la nostra relació actual. Aquest dia de retorn, es mostraran els materials i les propostes elaborades pels alumnes en un diàleg amb les obres de l’exposició. Es projectarà un vídeo de tot el procés i es lliurarà un cartell de síntesi del taller.

Projecció del vídeo "Presències i absències. Taller de paisatge"

Projecció del vídeo "Presències i absències. Taller de paisatge"

Les activitats reunides al voltant de l’Arxiu d’imaginaris, que s’ha realitzat amb la col·laboració de persones i entitats de Caldes, giraven a l’entorn de les pintures i fotografies de l’exposició com exercicis de memòria. El taller ha recollit imatges i testimonis que ens parlen del passat recent de Caldetes i s’ha creat un arxiu online en un blog específic de consulta oberta. Persones que hi han col·laborat ens parlaran de les seves aportacions.

Presentació de l'Arxiu d'imaginaris amb l'associació Arts i Lletres

Presentació de l'Arxiu d'imaginaris amb l'associació Arts i Lletres

I finalment presentarem el treball del Taller Desaparicions, una proposta dirigida a creadors contemporanis que estan interessats en la relectura de la memòria històrica des de l’art actual, en un diàleg amb els entorns i les històries locals. Hi ha  participat Can Xalant, Centre de creació i de pensament contemporani de Mataró, essent aquesta la primera col·laboració entre el centre i la Fundació Palau. Les propostes de creació elaborades pels participants seran presentades en aquesta ocasió.

Presentació amb la participació del director de Can Xalant

Presentació del "Taller Desaparicions" amb la participació del director de Can Xalant

Intervenció expositiva. Sessió oberta de retorn a la Fundació
Elaboració dʼun espai de trobada entre els diferents imaginaris paisatgístics representats. Amb aquest objectiu es preveu lʼestabliment dʼun possible diàleg entre les iniciatives dels alumnes, les aportacions dels habitans de Caldes, les propostes dels participants al taller de creació i la producció artística del pintor. Amb aquesta finalitat Sitesize farà lʼedició del material i la proposta dʼintervenció amb el suport de la Fundació i el vist i plau dels comissaris de la mostra.

La idea és la de encabir el treball del taller dins de la mateixa exposició i fer-ho en relació al treball, procés, reflexió i resultats obtinguts. Aquest espai de diàleg que es pretén obrir vol trencar per una banda la idea de que les exposicions son discursos tancats i espais estancs, sinó que estan en conversa permanent amb el present del que com a públic, creadors o participants formem part.
I dʼaltra banda utilitzar el fet expositiu com a pretext per promoure i convidar a instàncies i entitats locals i metropolitanes a dir la seva i constituir-se com a públic actiu, en un procés en que la Fundació passa a tenir el rol de mediador o catalitzador.

Veure «Diàlegs»

Desaparicions. Taller d’intervenció

Memòria històrica i acció cultural local Un taller iniciativa de Sitesize amb la participació de Pedro G . Romero i Marcel Dalmau, que es realitzarà a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i a Can Xalant de Mataró. Dins del…

Passejada per la Caldetes de Joan Vila-Puig

Passejada per la Caldetes de Joan Vila-Puig, dissabte 2 d’abril, d’11 a 13h, des de la Fundació PalauEl proper dissabte 2 d’abril, a les 11h del matí, la Fundació Palau i Arrels Cultura us conviden a fer un recorregut per…