Viatge a la Utopia_

Viatge a la Utopia_

Viatge a la Utopia_
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Aquesta exposició es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l’època de la República, posava de manifest el sentiment d’exclusió i l’existència d’una societat paral·lela. Sota aquest títol apleguem una sèrie de llocs. Espais on l’aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força, també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d’amenaces d’anul·lació i repressió.

Proposem amb l’itinerari de l’exposició per diferents centres culturals, revisitar alguns dels llocs on el poble va trobar la seva manera d’actuar, pensar i fer de la cultura un mitjà alliberador. Un trajecte d’anada i tornada cap a l’emancipació cultural mitjançant tres passatges per l’edició d’enguany: ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!, El Jardí de l’Amistat i Dones Lliures.

Inaguració 27 de maig a les 18.30h
+ presentació a càrrec de José Luis Oyón,
El viatge a la utopia: Reclus nòmada
dins del cicle “Nòmades”

Del 27 de maig al 17 de juny de 2012
El Centre. Ateneu Democràtic i Progressista.
Corredossos de baix, 1 –
Caldes de Montbuí

+info:
https://sitesize.net/aquiempiezamurcia/
http://www.nomades.tk/
http://ateneuelcentre.blogspot.com.es/