EL JARDÍ DE L’AMISTAT. Memòria i recuperació d’un jardí comunitari

EL JARDÍ DE L’AMISTAT. Memòria i recuperació d’un jardí comunitari

EL JARDÍ DE L’AMISTAT. Memòria i recuperació d’un jardí comunitari

El Jardí de l’Amistat és un taller que es planteja treballar sobre la reconstrucció d’un lloc. Es tracta de recuperar la memòria del que va ser un projecte pioner del naturisme català i que actualment és un solar abandonat al barri de Can Rull de Sabadell.

Per tal de recuperar el llegat i el patrimoni d’aquesta iniciativa liderada pel naturista Llum de la Selva, que a hores d’ara encara resta invisible per la ciutat, ens proposem iniciar un procés per desvetllar la història, la cultura i els sabers d’aquest Jardí de la mà de persones properes a l’experiència. La finalitat d’aquest treball és posar en context aquest passat tan ric i fer-ho mitjançant la projecció d’un jardí comunitari. Per dur a terme la iniciativa indagarem en el passat i present de les xarxes locals, la tradició llibertària i naturista a Sabadell, les tipologies de jardins comunitaris i l’acció cooperativa que es pot desplegar per iniciar la reconstrucció sobre el terreny del Jardí de l’Amistat.

A les sessions posarem en marxa un procés participat sobre la construcció col·lectiva d’aquest espai de la ciutat, des de l’escriptura emocional fins al sentit pràctic d’autopossessió autònoma del llocs. Es preveu una continuïtat més enllà de les dates d’aquest taller.

Taller dirigit per Sitesize + Acció cultural metropolitana
inscripcions: estruch@ajsabadell.cat, tot posant a l’assumpte “Inscripció Tacres 2012” i adjuntant el currículum i els interessos en el taller.
Dates: 3 i 17 de febrer i 2 i 16 de març 2012
lloc: L’Estruch, c/Sant Isidre, 140 (Sabadell)

+info:
veure PDF (català-castellano)
http://www.lestruch.cat/#nauestruch_116
http://jardidelamistat.wordpress.com/