¡CATALUÑA TERMINA AQUÍ!

¡CATALUÑA TERMINA AQUÍ!

¡CATALUÑA TERMINA AQUÍ!
¡AQUÍ EMPIEZA MURCIA!

Aquesta exposició es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l’època de la República, posava de manifest el sentiment d’exclusió i l’existència d’una societat paral·lela. Sota aquest títol apleguem una sèrie de llocs. Espais on l’aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força, també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d’amenaces d’anul·lació i repressió. Proposem amb aquest treball revisitar alguns dels llocs on el poble va trobar la seva manera d’actuar, pensar i fer de la cultura un mitjà alliberador.

Un trajecte d’anada i tornada cap a l’emancipació cultural mitjançant cinc passatges: Montjuïc, El Jardí de l’Amistat, Dones Lliures, ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! i Geografia espiritista.

Un projecte de Sitesize produït per La Virreina Centre de la Imatge
Del 13 de juliol a 11 de setembre 2011
i del 28 d’octubre de 2011 al 8 de gener de 2012
Palau de la Virreina La Rambla, 99 – Barcelona

+info:
La Virreina Centre de la Imatge
documents/¡CATALUNYA TERMINA AQUI¡.pdf