Pati d’operacions de la Caixa de Sabadell amb personatges de l’època

Pati d’operacions de la Caixa de Sabadell amb personatges de l’època

Pati d’operacions de la Caixa de Sabadell amb personatges de l’època
INTERACCIONS. Una mirada present al Fons d’Art de l’Antiga Caixa Sabadell

El mobiliari real d’un despatx de la seu central del carrer de Gràcia, ara en desús, acull com una escenografia certa la distribució de documents entre originals i reproduccions procedents de l’Arxiu Històric Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Un escenari des d’on poder rellegir i preguntar-nos per la fi d’un model fonamentat en la capacitat d’estalvi de les classes mitjanes i populars, que va créixer i prosperar travessant la història de la ciutat durant la industrialització, la República, la guerra civil i la dictadura. I que després amb l’arribada de la democràcia i el foment de l’endeutament, mitjançant l’accés massiu a la propietat, pren protagonisme amb les hipoteques; juntament amb el procés de desindustrialització, l’economia de serveis i l’economia financera. Fins arribar a l’explosió de l’anomenada bombolla immobiliària i la crisi financera del capitalisme global.

Inauguració exposició divendres 17 de gener a les 19h
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
C/ d’en Font, 25
08201 Sabadell

+info: http://www.espaiculturasabadell.cat/agenda/Interaccions_