Un tema d’afluència – Un tema de afluencia

A la part alta de l’avinguda Gaudí es respira vida de barri. Lluny queda el bulliciós enrenou dels turistes que envolten la Sagrada Família. La gent és amable, ens comenta una veïna, són educats, no interfereixen en la vida del barri, almenys d’aquesta part… clar a la part del temple no ens podem ni acostar. Les dues activitats són en principi compatibles, ens diu un veí, caldria regular la quantitat de persones que vénen, això sí que s’hauria de fer, és un tema d’afluència massiva.

Una parella de jubilats ens explica el passeig que diàriament realitzen quan cau la tarda. Vas veient, ens comenten, com la mateixa avinguda Gaudí va canviant a mesura que t’aproximes al temple, els turistes ocupen els restaurants i terrasses, és un espai tematitzat. Ens agrada que vingui gent d’arreu del món a visitar aquest lloc, però clar, viure molt a prop té conseqüències directes per a la quotidianitat.

L’eix de l’avinguda Gaudí es convertirà amb el temps en el passatge que connecta la Sagrada Família amb l’Hospital de Sant Pau, aquest encara no és massa conegut pels visitants però s’augura serà molt freqüentat, llavors el tràfec dels turistes arribarà al lloc on just avui hem plantat la nostra primera acció de l’ATP.

En la parte alta de la avenida Gaudí se respira vida del barrio. Lejos queda el bullicioso ir y venir de los turistas que rodean la Sagrada Família. La gente es amable nos comenta una vecina, son educados no interfieren en la vida del barrio, al menos de esta parte… claro a la parte del templo no nos podemos ni acercar. Las dos actividades son en principio compatibles nos dice un vecino, habría que regular la cantidad de personas que vienen, eso sí se tendría que hacer, es un tema de afluencia masiva.

Una pareja de jubilados nos explica el paseo a diario que realizan cuando cae la tarde. Vas viendo nos comentan, como la misma avenida Gaudí va cambiando a medida que te aproximas al templo, los turistas ocupan los restaurantes y terrazas, es un espacio tematizado. Nos gusta que venga gente de todas partes del mundo a visitar este lugar, pero claro vivir muy cerca, tiene consecuencias directas para lo cotidiano.

El eje de la avenida Gaudí se convirtirá con el tiempo en el pasaje que conecta la Sagrada Família con el Hospital de Sant Pau, éste todavía no es demasiado conocido por los visitantes pero se augura va a ser muy frecuentado, para entonces el trajín de los turistas llegará al lugar donde justo hoy hemos plantado nuestra primera acción de la ATP.