Way Out #4 Concentració No ampliacions – Delta del Llobregat

Way Out #4
Concentració No ampliacions – Delta del Llobregat

Diumenge 19 de setembre de 2021 a les 12 h.

Exploració simultània des de la concentració en protesta per l’ampliació de l’aeroport de Barcelona – El Prat i des del Delta del Llobregat.

Com a diàleg entre les imatges de la concentració en defensa del Delta i el mateix entorn del Delta del Llobregat, proposem un intercanvi visual i sonor dels dos espais. Els clams i les consignes de la manifestació ens acompanyaran en un recorregut per la natura urbana que conviu a prop de la desembocadura del riu. La seva biodiversitat i el fet de seu un lloc clau per les migracions de moltes aus fa d’aquest espai una reserva singular, necessària i propera. Amb aquest gest volem també portar el Delta a la concentració, fer un acte unitari per celebrar la vida que acull el riu i de la qual en formem part.

Retransmetrem l’experiència d’estar a la concentració i en paral·lel mostrar els espais naturals del Delta del Llobregat afectats per l’ampliació. Si no pots venir a la manifestació o et trobes fora de Barcelona pots seguir-nos en format virtual

* * *
>Inscripciones para seguir el recorrido en formato virtual.

Escribir un correo a info-arroba-sitesize.net antes del domingo dia 19
Se enviará el enlace para seguir la sesión via Zoom.


La concentració unitària autoritzada en protesta per la decisió dels Governs català i espanyol per ampliar l’aeroport de Barcelona – el Prat, reunirà una gran diversitat de persones i entitats de la societat civil que se senten directament afectades pel que representa. La intenció de fer créixer encara més aquesta infraestructura, és un exemple molt clar de la deriva del model econòmic i de desenvolupament expansiu que hi subjau. Malgrat les moltes evidències de col·lapse ambiental i afectacions econòmiques negatives, se segueix pensant amb els mateixos criteris depredadors i especulatius.

Hi ha un lligam directe entre infraestructures globals com l’aeroport o el port de creuers i el model turístic que s’ha aplicat a la ciutat de Barcelona. Encara que s’ha produït una situació de tancament radical del sector durant la pandèmia, la indústria turística manté els mateixos criteris devastadors que vol continuar imposant sense cap adaptació a valors de decreixement.

El mateix passa en altres ciutats com Palma de Mallorca i Madrid, en les quals AENA, l’empresa que té el monopoli de control de tots els aeroports de l’estat espanyol vol també ampliar els aeroports.

És per això que des de l’Agència de turisme popular, creiem necessari participar i escoltar aquesta concentració que ens interpel·la sobre el futur de la ciutat, però per sobre de tot, en lluita pel clima la salut i la vida.

Convocatòria i manifest de la concentració:

Way Out # 4 Concentración No ampliaciones – Delta del Llobregat

Domingo 19 de septiembre de 2021 a las 12 h.

Exploración simultánea desde la concentración en protesta por la ampliación del aeropuerto de Barcelona – El Prat y desde el Delta del Llobregat.

Como diálogo entre las imágenes de la concentración en defensa del Delta y el mismo entorno del Delta del Llobregat, proponemos un intercambio visual y sonoro de los dos espacios. Los gritos y las consignas de la manifestación nos acompañarán en un recorrido por la naturaleza urbana que convive cerca de la desembocadura del río. Su biodiversidad y el hecho de su un lugar clave para las migraciones de muchas aves hace de este espacio una reserva singular, necesaria y cercana. Con este gesto queremos también llevar el Delta a la concentración, hacer un acto unitario para celebrar la vida que alberga el río y de la que formamos parte.

Retransmitiremos la experiencia de estar en la concentración y en paralelo mostrar los espacios naturales del Delta del Llobregat afectados por la ampliación.

La concentración unitaria autorizada en protesta por la decisión de los Gobiernos catalán y español para ampliar el aeropuerto de Barcelona – El Prat, reunirá una gran diversidad de personas y entidades de la sociedad civil que se sienten directamente afectadas por lo que representa. La intención de hacer crecer aún más esta infraestructura, es un ejemplo muy claro de la deriva del modelo económico y de desarrollo expansivo que subyace. A pesar de las muchas evidencias de colapso ambiental y afectaciones económicas negativas, se sigue pensando con los mismos criterios depredadores y especulativos.

Hay un vínculo directo entre infraestructuras globales como el aeropuerto o el puerto de cruceros y el modelo turístico que se ha aplicado en la ciudad de Barcelona. Aunque se ha producido una situación de cierre radical del sector durante la pandemia, la industria turística mantiene los mismos criterios devastadores que quiere continuar imponiendo sin adaptación a valores de decrecimiento.

Lo mismo ocurre en otras ciudades como Palma de Mallorca y Madrid, en las que AENA, la empresa que tiene el monopolio de control de todos los aeropuertos de España quiere también ampliar los aeropuertos.

Es por ello que desde la Agencia de turismo popular, creemos necesario participar y escuchar esta concentración que nos interpela sobre el futuro de la ciudad, pero por encima de todo, en lucha por el clima la salud y la vida.

Convocatoria y manifiesto de la concentración: