Intro

L’exposició ¡Catalunya termina aquí!¡Aquí empieza Murcia!, es va iniciar com a projecte expositiu a partir d’un encàrrec de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona a Sitesize a l’any 2011. La recerca es centrava en el seguiment d’experiències d’aprenentatge popular en diferents enclaus de la ciutat de Barcelona i d’altres poblacions veines.

El treball es va desenvolupar a partir de material fotogràfic, publicacions gràfiques i material fílmic de diferents arxiu històrics (Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Histò̀ric de la Ciutat, Arxiu Històric de L’Hospitalet de Llobregat, Arxiu Nacional de Catalunya, Arxiu Historicofotogràfic de la Unió Excursionista de Sabadell, Arxiu Històric de Sabadell, Arxiu del Diari de Sabadell, Internacional Institute of Social History Amsterdam, Centre de Documentació Històrica i Social de l’Ateneu Enciclopèdic Popular).

L’exposició oferia a partir de material visual una descripció de la memòria d’aquestes experiències culturals d’aprenentatge lliure situades a Montjuïc, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i diferents punts del Vallès.

El projecte que ara presentem, proposa desenvolupar aquests continguts en diferents llocs i circumstàncies que permeten per una banda la seva contextualització, i per altra l’ampliació de refències i la seva revisió en relació a dinàmiques de creació artística actual. En cada un dels emplaçaments proposats es planteja una vinculació específica entre una part dels continguts de l’exposició i el centre o el context creatiu i cultural que l’acull. Aquesta adequació es projecta en l’elaboració de nous continguts, treballs creatius específics i activitats associades.

 

 

Deja una respuesta