Temptatives culturals de paisatge

Temptatives culturals de paisatge

 

Temptatives culturals de paisatge és una jornada activitat i reflexió vinculada a l’exposició Temptativa paisatge. La jornada té la intenció d’establir un marc de coneixement, discussió i debat sobre les formes de producció cultural i artística que entenen el paisatge des de la consciència creativa i la interrelació de l’acció humana vers la natura i el paisatge culturitzat.

En el treball expositiu Temptativa paisatge presentat al Museu de la Vida Rural, es plantegen  mirades i posicionaments enfront d’un paisatge canviant i sovint malmès com el del Vallès, a la zona metropolitana barcelonina; alhora que rastregen quines són les temptatives possibles que es poden donar des de la cultura i l’art.

 

Programa* dissabte 19 de desembre:

10h Sortida del grup de Barcelona per desplaçar-nos a la Morera del Montsant.

12h Visita al centre ADDEND a La Morera del Montsant i explicació del projecte per part dels seus impulsors, Montserrat Cortadellas i Francesc Vidal de Comissariat associació.
ADDEND és un equipament ubicat al Priorat, que ofereix un marc d’actuació favorable per potenciar la trobada i la cohesió que necessita el sector cultural, tant pel que fa a persones com a disciplines. Addend pretén ser un lloc susceptible d’aglutinar agents actius de diversos àmbits de la cultura, les arts i el pensament contemporanis, un enllaç útil i necessari per al sector cultural, com a lloc d’acollida i de treball, amb l’objectiu de fomentar la seva interrelació i que s’acabi convertint en un veritable laboratori d’idees.

14,30h Dinar conjunt.

16h Desplaçament al Museu de la Vida Rural a l’Espluga de Francolí.

17h Visita comentada a l’exposició Temptativa paisatge per part de Sitesize.

17,30 a19,30h Presentació de Montserat Cortadellas i Francesc Vidal de Comissariat des de la seva llarga experiència de treball cultural, artístic i pedagògic en el context específic del Priorat.

A continuació debat amb els següents convidats:
Santi Giol de No a la MAT Girona, Leandre Romeu de La Conca 5.1, Montserrat Cortadellas i Francesc Vidal de Comissariat i Elvira Pujol i Joan Vila Puig de Sitesize.

 
*Cal reservar plaça pel dinar. El desplaçament es coordinarà per les persones que vinguin de Barcelona, escrivint al correu infositesize.net
 
Centre Addend, La Morera de Montsant (Tarragona)

Centre Addend, La Morera de Montsant (Tarragona)