Diumenge 5 de juny 2022 a les 11 h.

Amb motiu de l’exposició de Sitesize MUSEU D’ART DEL RIU RIPOLL. Manuel Sánchez Verdum. Un conservador de las cosas que se tiran, us convidem a participar de les següents activitats públiques:

Recorregut i acció performativa a la llera del Ripoll.

Diumenge 5 de juny a les 11 h.

 

Recorregut i acció performativa a la llera del Ripoll, on Manuel Sánchez Verdum va viure i construí la seva casa, avui el terreny forma part del Parc Fluvial del Ripoll.

“Manuel Sánchez Verdum treballà en la construcció. En el seu cas aquesta denominació genèrica del seu ofici, s’adiu amb la construcció física de les cases del seu barri en paral·lel a la vinculació social i cultural en la seva construcció social. Autoconstrucció. Quin terme podríem trobar millor per definir l’exercici necessari dels interessos i desigs projectats en el nostre entorn, com a potencialitats a l’abast en una transformació i implicació social que ens uneixi?

Què se n’ha fet de l’autoconstrucció? Sota quin grau de poca emergència optem ara per delegar la responsabilitat de construir allò que ens caldria i no fer-ho com a tasca immediata, així sense mediacions, permisos ni normatives?

Si calgués explicar allò que Manuel Sánchez Verdum està fent durant tants anys. Si calgués dir quelcom més enllà de la sorpresa que sentim davant la seva sàvia sensibilitat, els seus generosos actes gratuïts, podríem potser intentar tenir una actitud també receptiva. Deixar-nos il·lustrar per aquest admirable comportament de resignificació del rebuig. Rebre passivament, agrair aquesta recepció. Valorar cada cosa en el que és, en una taxació sense cotització. Un encontre nu amb els objectes i la seva màgica presència. Ordenar curosament. Traçar lligams significants, discursos sense argument i conviure amb la resignificació d’allò indultat, en un entorn on tot el que és rebutjat troba cabuda.”

Sitesize. Manuel Sánchez Verdum. Un conservador de las cosas que se tiran. 2003 Revista ARRAONA 27


Activitats organitzades amb el suport del Museu d’Art de Sabadell i la col·laboració del Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya.