Benvinguts al Jardí_

 • exposició:
  Benvinguts al Jardí de l’Amistat_¡Catalunya termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!
 • lloc:
  Biblioteca de Ponent, Barri de Can Rull de Sabadell
 • dates:
  del 14 de maig al 15 de juny de 2013
 • comunitats:
  -Usuàris de la Biblioteca
  -Diverses comunitats i entitats del barri de Can Rull i de Sabadell

 

Benvinguts al Jardí de l’Amistat
¡Catalunya termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Benvinguts al Jardí de l’Amistat és una exposició, una recerca i un intent de rescatar de l’oblit el projecte naturista de Llum de la Selva. El context de treball és un terreny situat al barri de Can Rull a Sabadell, una de les zones verdes més importants del barri i que roman a l’actualitat com a solar no urbanitzat sense mostrar cap referència del valor que varen tenir en un passat encara recent.

Amb aquesta proposta per la Biblioteca de Ponent–l’edifici de la qual ocupa part del terreny adjacent al Jardí de l’Amistat– volem invocar col·lectivament la memòria d’aquest lloc de la ciutat i la vigència del projecte, connectar-ho amb la figura de Llum de la Selva i –a partir del seu llegat– afavorir el rescat de la pràctica del naturisme, la relació de la ciutat amb la natura i les pràctiques d’implicació i responsabilitat en la cura del nostre entorn més proper com a font de salut des d’el lleure i el coneixement actiu.

L’exposició Benvinguts al Jardí de l’Amistat consta de documents audiovisuals, gràfics i fotografies, i també es proposa com a eina per recopilar i construir de forma col·lectiva el Banc de la memòria del Jardí de l’Amistat, un fons documental viu que acollirà la Biblioteca de Ponent de Can Rull amb material relacionat amb el Jardí sota la forma d’imatges fotogràfiques, fílmiques, documents relacionats…. etc que estan en possessió de veïns de Can Rull i ciutadans de Sabadell. Aquest banc de la memòria es completarà amb documents del fons bibliogràfic de la biblioteca sobre temes vinculants: naturisme, natura urbana, disseny comunitari, paisatgisme, ecologia urbana… així com aquells texts i articles que s’han dedicat al Jardí de l’Amistat i a Llum de la Selva.

Benvinguts al Jardí de l’Amistat participa alhora que col·labora en l’esforç comú de moltes persones i entitats de la ciutat de Sabadell per recuperar la memòria activa i la vigència del que fou un projecte pionner del naturisme català. La intenció del treball és mostrar el que va ser el Jardí de l’Amistat per tal de retornar al barri i a la ciutat l’experiència prenent com a punt de partida els continguts que van ser exposats a la Virreina Centre de la Imatge de Barcelona l’any 2011 i alguns dels documents que en aquell moment es van treballar, així com diversos materials procedents del taller realitzat a la NauEstruch de Sabadell al 2012.