¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Títol: ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Descripció:
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! és una recerca i seguiment d’experiències d’aprenentatge popular en diferents enclaus de Barcelona i d’altres poblacions veïnes que es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l’època de la República, posava de manifest el sentiment d’exclusió i l’existència d’una societat paral·lela.

Sota aquest títol Sitesize aplega un treball en curs, una sèrie de llocs on l’aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força; també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d’amenaces d’anul·lació i repressió. Per altra part el projecte proposa l’actualització d’aquesta recerca en diversos llocs i circumstàncies, que permeten la seva contextualització, l’ampliació de referències i una revisió en relació amb dinàmiques de creació artística actual amb l’elaboració de noves narratives, treballs creatius específics i activitats associades.
Els itineraris realitzats durant el 2012-13 que recollim en aquest llibre es concreten en llocs, fets, organitzacions comuns; sempre persones lliures que creen i recreen una construcció agitada i serena d’un saber que enllaça amb una manifestació directa de la natura, amb la transformació col·lectiva de les coses, que reescriu amb constància compartida un fil continu d’energia que travessa, comunica i es fixa per acollir la fertilitat creativa i l’alliberament present.

La present edició s’inicia amb una introducció de Manuel Delgado, que dóna pas a un glossari mínim de termes i referències sorgides al llarg del projecte i que formen part d’aquesta altra memòria feta de recorreguts anònims, monuments invisibles, experiments, combats, creació d’universos i somnis urgents. La publicació també inclou texts d’Isabel Segura, Gerard Horta, Jeffrey Swartz, i les col·laboracions de Nelly Peyró, Eduard Masjuan i Produccions Nòmades.
Autors dels textes/ Contributors:
Elvira Pujol Masip i Joan Vila Puig Morera (Sitesize),
Manuel Delgado Ruiz, Jeffrey Swartz, Gerard Horta i Calleja,
Isabel Segura Soriano

Editor: Sitesize

Idiomes: català i castellà

ISBN: 978-84-617-0979-3

Nº de pàgines: 170

Preu: 10€ + despeses d’enviament*

Més info per adquirir la publicació a:
https://sitesize.net/%C2%A1Catalunaterminaaqui!.html