Benvinguts al Jardí de l’Amistat

Fotograma d’ El Jardí de l’Amistat. Filmació de Floreal Soriguera, anys 60

 

Inauguració dimarts 14 de maig de 2013 a les 19h
Exposició del 14 de maig al 15 de juny
Biblioteca de Ponent – Plaça d’Ovidi Montllor, 5 – 0820 Sabadell
Renfe – Sabadell Nord

veure mapa

Benvinguts al Jardí de l’Amistat és una exposició, una recerca i un intent de rescatar de l’oblit el projecte naturista de Llum de la Selva. El context de treball és un terreny situat al barri de Can Rull a Sabadell, una de les zones verdes més importants del barri i que roman a l’actualitat com a solar no urbanitzat sense mostrar cap referència del valor que varen tenir en un passat encara recent.

L’exposició consta de documents audiovisuals, gràfics i fotografies, i també es proposa com a eina per recopilar i construir de forma col·lectiva el Banc de la Memòria del Jardí de l’Amistat .
un fons documental viu que acollirà la Biblioteca de Ponent de Can Rull amb material relacionat amb el Jardí sota la forma d’imatges fotogràfiques, fílmiques, documents relacionats…. etc, que estan en possessió dels veïns de Can Rull i ciutadans de Sabadell. Aquest banc de la memòria es completarà amb documents del fons bibliogràfic de la biblioteca sobre temes vinculants: cultura popular, naturisme, natura urbana, disseny comunitari, paisatgisme, ecologia urbana… així com aquells texts i articles que dedicats al Jardí de l’Amistat i a Llum de la Selva.