Xerrada-Debat + projecció de vídeo


“El Jardí de l’Amistat, Llum de la Selva i el futur del solar al barri”
Debat + projecció del vídeo: El Jardí de l’Amistat (Sitesize, 2011)

divendres 21 de juny a les 19h
Auditori de la Biblioteca de Ponent – Can Rull, Sabadell

Com a cloenda de l’exposició realitzada a la Biblioteca de Ponent i a partir del contacte amb persones que van conèixer Llum de la Selva o han recuperat el record del Jardí de l’Amistat, volem proposar un debat públic sobre com fer present aquesta memòria i com millorar les condicions de l’espai. El debat girarà entorn a com iniciar un procés de definició per poder imaginar i projectar un jardí en l’actualitat, amb una integració de les preexistències i les necessitats a nivell de barri i ciutat.

Us hi esperem!

Com contribuir al Banc de la Memòria del Jardí de l’Amistat?

Al llarg d’aquests darrers anys hem estat recollint informació, dades, fotografies i diversos materials de persones properes a Llum de la Selva. Aquesta recopilació de documents ens ha permès fer aquesta exposició i conèixer de prop el projecte naturista.
El Banc d’Imatges l’acabem tot just de desplegar, es per això que necessitem completar-lo amb els vostres arxius personals, àlbums familiars i relats de les persones que van visitar el Jardí o que van viure al barri i que guarden un record d’aquest espai.

Pots fer-nos arribar les teves fotografies i/o relats al mail:

territori@sitesize.net

o bé portar-nos les imatges a la Biblioteca per escanejar-les i/o enregistrar els vostres testimonis, estem a la vostra disposició tots els dimarts a la tarda en l’horari habitual del centre.

Tot el material recollit formarà part d’aquest fons documental viu sobre el Jardí de l’Amistat.

Benvinguts al Jardí de l’Amistat

Fotograma d’ El Jardí de l’Amistat. Filmació de Floreal Soriguera, anys 60

 

Inauguració dimarts 14 de maig de 2013 a les 19h
Exposició del 14 de maig al 15 de juny
Biblioteca de Ponent – Plaça d’Ovidi Montllor, 5 – 0820 Sabadell
Renfe – Sabadell Nord

veure mapa

Benvinguts al Jardí de l’Amistat és una exposició, una recerca i un intent de rescatar de l’oblit el projecte naturista de Llum de la Selva. El context de treball és un terreny situat al barri de Can Rull a Sabadell, una de les zones verdes més importants del barri i que roman a l’actualitat com a solar no urbanitzat sense mostrar cap referència del valor que varen tenir en un passat encara recent.

L’exposició consta de documents audiovisuals, gràfics i fotografies, i també es proposa com a eina per recopilar i construir de forma col·lectiva el Banc de la Memòria del Jardí de l’Amistat .
un fons documental viu que acollirà la Biblioteca de Ponent de Can Rull amb material relacionat amb el Jardí sota la forma d’imatges fotogràfiques, fílmiques, documents relacionats…. etc, que estan en possessió dels veïns de Can Rull i ciutadans de Sabadell. Aquest banc de la memòria es completarà amb documents del fons bibliogràfic de la biblioteca sobre temes vinculants: cultura popular, naturisme, natura urbana, disseny comunitari, paisatgisme, ecologia urbana… així com aquells texts i articles que dedicats al Jardí de l’Amistat i a Llum de la Selva.