Ja tenim la publicació del projecte!!

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

que serà el proper
DIJOUS 13 DE NOVEMBRE a les 19.30h
al MACBA, fòrum Convent dels Àngels

En el context de l’exposició NONUMENT, Sitesize, conjuntament amb Jeffrey Swartz i Ferran Aisa, presentarem la publicació que acompanya la peça exhibida en aquesta mostra.

Els itineraris del projecte ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! realitzats durant el 2012-13 que recollim en aquest llibre es concreten en llocs, fets, organitzacions comuns; sempre persones lliures que creen i recreen una construcció agitada i serena d’un saber que enllaça amb una manifestació directa de la natura, amb la transformació col·lectiva de les coses, que reescriu amb constància compartida un fil continu d’energia que travessa, comunica i es fixa per acollir la fertilitat creativa i l’alliberament present.

La present edició s’inicia amb una introducció de Manuel Delgado, que dóna pas a un glossari mínim de termes i referències sorgides al llarg del projecte i que formen part d’aquesta altra memòria feta de recorreguts anònims, monuments invisibles, experiments, combats, creació d’universos i somnis urgents. La publicació també inclou texts d’Isabel Segura, Gerard Horta, Jeffrey Swartz, i les col·laboracions de Nelly Peyró, Eduard Masjuan i Produccions Nòmades.

 

Benvinguts al Jardí de l’Amistat

Fotograma d’ El Jardí de l’Amistat. Filmació de Floreal Soriguera, anys 60

 

Inauguració dimarts 14 de maig de 2013 a les 19h
Exposició del 14 de maig al 15 de juny
Biblioteca de Ponent – Plaça d’Ovidi Montllor, 5 – 0820 Sabadell
Renfe – Sabadell Nord

veure mapa

Benvinguts al Jardí de l’Amistat és una exposició, una recerca i un intent de rescatar de l’oblit el projecte naturista de Llum de la Selva. El context de treball és un terreny situat al barri de Can Rull a Sabadell, una de les zones verdes més importants del barri i que roman a l’actualitat com a solar no urbanitzat sense mostrar cap referència del valor que varen tenir en un passat encara recent.

L’exposició consta de documents audiovisuals, gràfics i fotografies, i també es proposa com a eina per recopilar i construir de forma col·lectiva el Banc de la Memòria del Jardí de l’Amistat .
un fons documental viu que acollirà la Biblioteca de Ponent de Can Rull amb material relacionat amb el Jardí sota la forma d’imatges fotogràfiques, fílmiques, documents relacionats…. etc, que estan en possessió dels veïns de Can Rull i ciutadans de Sabadell. Aquest banc de la memòria es completarà amb documents del fons bibliogràfic de la biblioteca sobre temes vinculants: cultura popular, naturisme, natura urbana, disseny comunitari, paisatgisme, ecologia urbana… així com aquells texts i articles que dedicats al Jardí de l’Amistat i a Llum de la Selva.

Bellvitge prepara los festejos de su medio siglo de vida

Cita

LaVanguardia recoge un artículo sobre la exposición y el 50 aniversario de la construcción del barrio:

El barrio de Bellvitge trabaja en la preparación de su 50º aniversario. Comenzó a construirse en 1965 y se desarrolló casi de la noche a la mañana. La Asociación de Vecinos (AVV) de Bellvitge y el Centro de Estudios de L’Hospitalet (CEL’H) impulsan el proyecto Bellvitge50, una propuesta que pretende recopilar los materiales generados en la zona durante este medio siglo de vida, producir nuevos y diseñar contenidos pedagógicos para que los escolares de la ciudad se puedan acercar al desarrollo de esta zona, una de las más mediáticas de L’Hospitalet.

El primer paso es la exposición Vivimos en Bellvitge. ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!, que se puede ver hasta el 18 de marzo en espacio L’Harmonia del Museo de L’Hospitalet.

leer más: http://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20130219/54366865487/index.html

Inauguració Vivimos en Bellvitge_

Imagen

Inauguració de l’exposició al Museu L’Harmonia

Inauguració de l’exposició al Museu L’Harmonia

Imauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Imauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vista sala de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vista sala de l’exposició al Museu l’Harmonia

Inauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vivimos en Bellvitge_¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Vivimos en Bellvitge
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!
Inauguració 14 de febrer a les 19.30h

Exposició del 15 de febrer al 24 de març
Museu de L’Hospitalet l’Harmonia espai d’Art
PL Josep Bordonau i Balaguer, 6 CP: 08901

Horaris:
Laborables de 10 a 13h i de 17h a 20h
Dissabtes i diumenges de 11h a 14h
Dilluns i festius tancat
ENTRADA GRATUïTA

Tren al pas a l'avinguda Amèrica a Bellvitge

Tren al pas a l’avinguda Amèrica a Bellvitge
Antonio Closas Díaz, Arxiu Municipal de L’Hospitalet

Aquesta exposició es presenta com un diàleg obert amb la ciutat i amb algunes experiències del barri de Bellvitge, un itinerari possible pels imaginaris i per les vivencies d’habitar aquest barri de L’Hospitalet. El punt de partida és un treball en procés que s’articula entre diferents comunitats i col·lectius en la definició de les seves identitats i representacions, així com de l’imaginari del territori .

Al 2015 es celebrarà el 50 aniversari de la construcció del barri. L’associació de veïns de Bellvitge i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet impulsen el projecte Bellvitge50 una proposta que vol recopilar els materials generats al barri en aquests 50 anys, produir-ne de nous i disenyar un ventall de materials pedagògics per tal de facilitar que les histories de Bellvitge esdevinguin als curriculums dels centres educatius del barri i de L’Hospitalet.

Des de L’Harmonia volem aportar una mirada des de la creació contemporània i obrir un espai de trobada i de reflexió al fet de la celebració de l’aniversari de Bellvitge. Ens agradaria poder activar un espai comú ple de diferències i des d’on les pràctiques, espais i col·lectius més invisibilitzats en la construcció de la memòria històrica puguin reescriure un ventall de relats que problematitzin des d’on, com i el per què de les narracions normalitzadores

L’exposició es vertebra en dos eixos:
Vivimos en Bellvitge i ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

 

 

Esta exposición se presenta como un diálogo abierto con la ciudad y con algunas experiencias del barrio de Bellvitge, un itinerario posible por imaginarios y por las vivencias de habitar este barrio de L’Hospitalet. El punto de partida es un trabajo en proceso que articula entre diferentes comunidades y colectivos en la definición de sus identidades y representaciones, así como del imaginario del territorio.

En el 2015 se celebrará el 50 aniversario de la construcción del barrio. La Asociación de vecinos de Bellvitge y el Centro de Estudios de L’Hospitalet impulsan el proyecto bellvitge50 una propuesta que quiere recopilar los materiales generados en el barrio en estos 50 años, producir otros nuevos y diseñar un abanico de materiales pedagógicos para facilitar que las historias de Bellvitge aparezcan en los curriculums de los centros educativos del barrio y de L’Hospitalet.

Desde L’Harmonia queremos aportar una mirada desde la creación contemporánea y abrir un espacio de encuentro y de reflexión a la celebración del aniversario de Bellvitge. Nos gustaría poder activar un espacio común lleno de diferencias y desde donde las prácticas, espacios y colectivos más invisibilizados en la construcción de la memoria histórica puedan reescribir un abanico de relatos que problematicen desde dónde, cómo y el por qué de las narraciones normalizadoras.

La exposición se vertebra en dos ejes:
Vivimos en Bellvitge y ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

———————————————————————————

Organitza:
LaFundició
Sitesize

Amb la col·laboració de:
IES Bellvitge
Candel’Hart

Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Oficina de suport a la iniciativa Cultural
Museu l’Harmonia

Viatge a la Utopia_

¡CATALUÑA TERMINA AQUÍ! ¡AQUÍ EMPIEZA MURCIA!
Inauguració 27 de maig a les 18.30h
+ presentació a càrrec de José Luis Oyón, El viatge a la utopia: Reclus nòmada

Exposició del 27 de maig al 17 de juny de 2012
El Centre. Ateneu Democràtic i Progressista.
Corredossos de baix, 1 – Caldes de Montbuí

Aquesta exposició es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l’època de la República, posava de manifest el sentiment d’exclusió i l’existència d’una societat paral·lela. Sota aquest títol apleguem una sèrie de llocs. Espais on l’aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força, també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d’amenaces d’anul·lació i repressió.

Proposem amb l’itinerari de l’exposició per diferents centres culturals, revisitar alguns dels llocs on el poble va trobar la seva manera d’actuar, pensar i fer de la cultura un mitjà alliberador. Un trajecte d’anada i tornada cap a l’emancipació cultural mitjançant tres passatges per l’edició d’enguany: ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!, El Jardí de l’Amistat i Dones Lliures.