Inauguració Vivimos en Bellvitge_

Imagen

Inauguració de l’exposició al Museu L’Harmonia

Inauguració de l’exposició al Museu L’Harmonia

Imauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Imauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vista sala de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vista sala de l’exposició al Museu l’Harmonia

Inauguració de l’exposició al Museu l’Harmonia

Vivimos en Bellvitge_¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Vivimos en Bellvitge
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!
Inauguració 14 de febrer a les 19.30h

Exposició del 15 de febrer al 24 de març
Museu de L’Hospitalet l’Harmonia espai d’Art
PL Josep Bordonau i Balaguer, 6 CP: 08901

Horaris:
Laborables de 10 a 13h i de 17h a 20h
Dissabtes i diumenges de 11h a 14h
Dilluns i festius tancat
ENTRADA GRATUïTA

Tren al pas a l'avinguda Amèrica a Bellvitge

Tren al pas a l’avinguda Amèrica a Bellvitge
Antonio Closas Díaz, Arxiu Municipal de L’Hospitalet

Aquesta exposició es presenta com un diàleg obert amb la ciutat i amb algunes experiències del barri de Bellvitge, un itinerari possible pels imaginaris i per les vivencies d’habitar aquest barri de L’Hospitalet. El punt de partida és un treball en procés que s’articula entre diferents comunitats i col·lectius en la definició de les seves identitats i representacions, així com de l’imaginari del territori .

Al 2015 es celebrarà el 50 aniversari de la construcció del barri. L’associació de veïns de Bellvitge i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet impulsen el projecte Bellvitge50 una proposta que vol recopilar els materials generats al barri en aquests 50 anys, produir-ne de nous i disenyar un ventall de materials pedagògics per tal de facilitar que les histories de Bellvitge esdevinguin als curriculums dels centres educatius del barri i de L’Hospitalet.

Des de L’Harmonia volem aportar una mirada des de la creació contemporània i obrir un espai de trobada i de reflexió al fet de la celebració de l’aniversari de Bellvitge. Ens agradaria poder activar un espai comú ple de diferències i des d’on les pràctiques, espais i col·lectius més invisibilitzats en la construcció de la memòria històrica puguin reescriure un ventall de relats que problematitzin des d’on, com i el per què de les narracions normalitzadores

L’exposició es vertebra en dos eixos:
Vivimos en Bellvitge i ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

 

 

Esta exposición se presenta como un diálogo abierto con la ciudad y con algunas experiencias del barrio de Bellvitge, un itinerario posible por imaginarios y por las vivencias de habitar este barrio de L’Hospitalet. El punto de partida es un trabajo en proceso que articula entre diferentes comunidades y colectivos en la definición de sus identidades y representaciones, así como del imaginario del territorio.

En el 2015 se celebrará el 50 aniversario de la construcción del barrio. La Asociación de vecinos de Bellvitge y el Centro de Estudios de L’Hospitalet impulsan el proyecto bellvitge50 una propuesta que quiere recopilar los materiales generados en el barrio en estos 50 años, producir otros nuevos y diseñar un abanico de materiales pedagógicos para facilitar que las historias de Bellvitge aparezcan en los curriculums de los centros educativos del barrio y de L’Hospitalet.

Desde L’Harmonia queremos aportar una mirada desde la creación contemporánea y abrir un espacio de encuentro y de reflexión a la celebración del aniversario de Bellvitge. Nos gustaría poder activar un espacio común lleno de diferencias y desde donde las prácticas, espacios y colectivos más invisibilizados en la construcción de la memoria histórica puedan reescribir un abanico de relatos que problematicen desde dónde, cómo y el por qué de las narraciones normalizadoras.

La exposición se vertebra en dos ejes:
Vivimos en Bellvitge y ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

———————————————————————————

Organitza:
LaFundició
Sitesize

Amb la col·laboració de:
IES Bellvitge
Candel’Hart

Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Oficina de suport a la iniciativa Cultural
Museu l’Harmonia